Ik kan mijn afnemers toch ook per e-mail een factuur sturen?

Dit is inderdaad een mogelijkheid. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de wet voorschrijft dat een factuurontvanger toestemming moet geven voor de ontvangst van een digitale factuur. Z factuur voldoet aan de wettelijke eisen doordat factuurontvangers zich expliciet aanmelden voor de dienst.

Een andere randvoorwaarde voor het per e-mail versturen van digitale facturen is dat u de beschikking heeft over actuele e-mail adressen van uw afnemers. Z factuur heeft alle e-mail adressen en heeft minder last van de hoge frequentie waarmee e-mail adressen doorgaans veranderen. Dit komt omdat het e-mail adres is gekoppeld aan Z login, een dienst die veel agrariërs dagelijks gebruiken.

Tot slot biedt het versturen van een pdf-factuur de factuurontvanger weinig extra voordeel. De ontvanger moet de factuur alsnog invoeren in het eigen betalingssysteem en/ of boekhoudpakket en wellicht uitprinten. Met Z factuur kan de factuurontvanger de gegevens eenvoudig in zijn betalingssysteem inlezen en is uitprinten niet noodzakelijk.

Add Feedback