ADSL snelheidsverlies en afstand tot telefooncentrale

ADSL snelheidsverlies en afstand tot telefooncentrale


Bij ADSL verbindingen is de afstand tot de telefooncentrale in de gemeente erg belangrijk. Hoe dichterbij deze aansluiting is hoe sneller de verbinding is. Hieronder een tabel met de afstand en de maximaal haalbare snelheid (dit is op basis van een analoge aansluiting. Bij een ISDN telefoonaansluiting ligt de snelheid 15 tot 20% lager). 


Een ADSL verbinding kan een maximale snelheid halen tot 24 mbit/s. De effectieve snelheid van deze verbinding is echter sterk afhankelijk van de afstand tussen de telefoonaansluiting en de telefooncentrale bij u in de gemeente, de demping en de kwatlieit van het koper. Daarnaast is het belangrijk dat u uw modem zo dicht mogelijk op het ISRA punt aansluit zonder vertakkingen. 
 
Afstand tot                 Maximale analoge lijn
telefooncentrale downloadsnelheid
<0,7 km 24 Mbit/s
<1,2 km 22 Mbit/s
<1,6 km 20 Mbit/s
<1,9 km 18 Mbit/s
<2,1 km 16 Mbit/s
<2,3 km 14 Mbit/s
<2,5 km 12 Mbit/s
<2,7 km 10 Mbit/s
<3,1 km 8 Mbit/s
<3,4 km 6 Mbit/s
<3,9 km 4 Mbit/s
<4,7 km 2 Mbit/s
<5,3 km 1 Mbit/s


De gevonden waarden zijn allemaal onder voorbehoud. Niemand kan online zien wat de kwaliteit van de koperlijn naar uw huis is en hoe de bekabeling bij u in huis eruit ziet. Hebt u bovendien van oudsher een telefoon lijn met ISDN techniek dan is er veel minder snelheid mogelijk (10 tot 20% minder snelheid dan op een analoge lijn). 
Add Feedback