Instellen TP-Link TD-W8970 en TD-W8970B (B=ISDN)

De TP-Link TD-W8970 instellen voor de ADSL verbinding.


Emulator voor het instelmenu van de TP-Link TD-W8970 versie 1 (drie antennes).
 
Emulator voor het instelmenu van de TP-Link TD-W8970 versie 3 (twee antennes).


In de doos van de TP-Link vindt u een Modem/router, een stroomadapter, een LAN kabel, twee telefoonsnoeren, een splitter en wat papieren.

LET OP: Uw modem wordt geconfigureerd uitgeleverd. U hoeft normaal alleen het modem aan te sluiten om op internet te kunnen komen. 

De TP-Link TD-W8970 is er in een analoge (=TD-W8970) uitvoering en een uitvoering voor ISDN lijnen (=TD-W8970B). Klik op het juiste model voor de instellingen wizzard.De stroomadapter moet aangesloten worden, de ADSL telefoonkabel uit de MODEM poort van de splitter moet aangesloten worden op de DSL poort van het modem/router en er dient eventueel een PC aangesloten te worden op LAN 1,2,3 of 4.  

Hiermee is het instellen klaar. Aan de voorkant zie u nu ook dat er LED's gaan branden. 

Indien u een netwerkprinter of ander huisnetwerk apparaat hebt (bijvoorbeeld NAS of Smart TV) dan kunt u deze natuurlijk ook aansluiten op een LAN poort. of op een USB poort. ZET solutions geeft hier echter geen ondersteuning op. 

Een WIFI printer sluit u aan middels het ingeven van de draadloze netwerknaam en bijbehorende beveiligingssleutel die wordt meegeleverd in de brief. In het geval dat uw modem een keer volledig gereset is naar de fabrieksinstellingen dient u uw ADSL opnieuw in het modem in te voeren. Zorg dat u uw gegevens van de ADSL verbinding bij de hand heeft of bel / mail de servicedesk van ZET solutions om deze op te vragen 0900-2020205 - servicedesk@zetsolutions.nl.

Voor het instellen van de modem kunt u het beste inloggen in het modem via een bedraad aangesloten PC en vandaaruit de Quick Setup aanklikken. 

U logt in in de modem interface in via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin).  U komt dan op de configuratie pagina van uw modem/router.Klik op "Quick Setup" en vervolgens start de installatie door op Next te klikken.

Stap 1

Klik op Quick Setup en klik op de Next knop.


Stap 2Vul in:
VPI = 8
VCI = 48


Bij een DHCP verbinding vult u in: 
VPI = 0
VCI = 35
Klik op Next

Stap 3Kies de optie PPPoA 


Bij een DHCP verbinding vult u in:
Dynamic IP (hierna gaat u verder met stap 5)Klik op Next

Stap 4Voer de gebruikersnaam en tweemaal het wachtwoord van uw ADSL verbinding in. 

Klik op Next

Indien u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet weet belt of mailt u de ZET solutions servicedesk 0900-2020205 / servicedesk@zetsolutions.nl. 


Stap 5  De draadloze verbinding instellenVul een Wireless Network Name (=netwerknaam =SSiD) in die u wilt gebruiken.
Kies bij Region voor Netherlands.
Kies bij Channel voor Auto
Kies bij Mode voor 11bgn mixed zodat ook oudere draadloze apparatuur ondersteund wordt. heeft u die niet, dan kunt u ook kiezen voor N Only. 
Bij Security zet u een punt bij WPA-PSK/WPA2-PSK (recommended) en bij Password voert u tot slot een eigen beveiligingssleutel in voor de draadloze verbinding.

Noteer voor u zelf de Wireless Network Name en de Password. Deze hebt u nodig als u draadloze apparaten wenst te verbinden met uw huisnetwerk en internet. 

Klik op Next

Stap 6

U krijgt een overzicht van de gemaakte instellingen te zien. 

Indien alles correct klikt u op Save

Uw verbinding wordt getest en indien alles goed klikt u op Finish

 

U kunt de pagina sluiten en u bent klaar.  Indien u een DHCP ADSL configuratie heeft zonder gebruikersnaam en wachtwoord kan het nodig zijn om het MAC adres van uw TP-Link aan ons door te geven. Dit MAC adres vindt u in het linkermenu onder de menu optie Network -> MAC Clone ->  bij de DHCP verbinding staat het MAC adres dat gebruikt moet worden.
In grote lijnen is de werking hetzelfde als bij de bovenstaande analoge variant TD-W8970 maar de Quick Setup schermen zien er net iets anders uit.

Stap 1 De ADSL verbinding instellen  1. Bij ISP (Internet Service Provider) kiest u "Other ISP".
  2. VPI = 8
  3. VCI = 48
  4. Encapsulation Mode = VC/MUX
  5. Connection Type = PPPoA
  6. Username: Hier vult u uw ADSL gebruikersnaam in (de vorm is: adsl.u.123456@ziezo-adsl.nl of xdsl1234@ziezo-adsl.nl of ed12345@ziezo-adsl.nl). Deze gebruikersnaam hebt u van ZET solutions ontvangen.
  7. Password:  Hier vult u uw ADSL gebruikersnaam in. Deze hebt u van ZET solutions ontvangen.
  8. Confirm Password: Herhaal u wachtwoord nogmaals
  9. U zet GEEN vinkje bij "Automatically disconnect and reconnect at (HH:MM)
Indien u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet weet belt of mailt u de ZET solutions servicedesk 0900-2020205 / servicedesk@zetsolutions.nl. 

Klik op de knop Next


Stap 2  De draadloze verbinding instellenVul een Wireless Network Name (=netwerknaam =SSiD) in die u wilt gebruiken.
Kies bij Region voor Netherlands.
Kies bij Channel voor Auto
Kies bij Mode voor 11bgn mixed zodat ook oudere draadloze apparatuur ondersteund wordt. heeft u die niet, dan kunt u ook kiezen voor N Only. 
Bij Security zet u een punt bij WPA-PSK/WPA2-PSK (recommended) en bij Password voert u tot slot een eigen beveiligingssleutel in voor de draadloze verbinding.

Noteer voor u zelf de Wireless Network Name en de Password. Deze hebt u nodig als u draadloze apparaten wenst te verbinden met uw huisnetwerk en internet. 

Klik op NextU krijgt vervolgens een overzicht van de gemaakte instellingen te zien. Indien alles correct klikt u op de knop SaveUw verbinding wordt getest en indien alles goed klikt u op Finish

U kunt de pagina sluiten en u bent klaar. 
  


Indien u de instellingen van de draadloze verbinding aan wilt passen of u wilt de draadloze verbinding instellen dan doet u dit als volgt.

U logt in in de modem interface in via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin).  U komt dan op de configuratie pagina van uw modem/router.

Klik in het linkermenu op Wireless en kies vervolgens voor Basic SettingsBij SSID vult u de (nieuwe) naam van uw draadloze netwerk in.
Bij Region kiest u voor Netherlands 
Bij Mode kiest u 11bgn mixed of 11n only (indien u alleen recente draadloze apparatuur hebt).
Channel laat u standaard op Auto staan
Channel Width laat u ook standaard op Auto staan
Het vinkje bij Enable SSID Broadcast laat u aan staan.

U klikt tot slot op Save

U klikt in het linkermenu vervolgens op Wireless SecurityIn dit scherm zet u een punt bij WPA/WPA2 Personal (recommended). 
Bij Wireless Password kunt u uw (nieuwe) persoonlijke wachtwoord invullen voor de draadloze verbinding.
Klik onderaan op Save
Klaar.


De draadloze verbinding kunt u achterop het modem met een schuifje altijd handmatig uit en aan zetten als u dit op prijs stelt.

Indien u de instellingen van de intern uit te geven IP nummers (DHCP) wilt aanpassen dan doet u dit als volgt. 

Let Op!: Denk er wel aan dat u daarmee ook het inloggen op de modeminterface wijzigt. 

U logt in in de modem interface in via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin).  U komt dan op de configuratie pagina van uw modem/router.

Klik in het linkermenu op Network en kies vervolgens voor LAN SettingsBij IP Address staat het standaard IP adres waarop de modem /router te bereiken is en wat de default gateway van uw LAN of thuisnetwerk is. U kunt deze aanpassen maar onthoudt dan wel wat u invoert.

Bij DHCP Server laat u standaard het puntje staan bij Enable

Start IP Address is het begin van de door de router intern uitgedeelde IP adressen.
End IP Address is het laatste nummer die uw router intern aan apparaten kan uitdelen. 

Indien alles naar wens staat voor uw situatie klikt u op SaveMeer informatie en instelmogelijkheden van de TP-Link modem vindt u in de Engelstalige handleiding die u hier kunt downloaden


Een overzicht van alle instellingen en de binnenkomende en uitgaande ADSL snelheden vindt je hier: 

Status (=Openingsscherm modem / router webinterface)

Eventueel ingestelde verbinding voor het internet vindt je hier en kun je alhier verwijderen (Delete) of aanpassen (edit) of bekijken (View).

Network -> WAN settings