Instellen TP-Link TD-W8961ND (analoog)

De (draadloze) TP-Link TD-W8961ND instellen voor de ADSL verbinding.


In de doos van de TP-Link vindt u een Modem/router, een stroomadapter, een LAN kabel, twee telefoonsnoeren, een splitter en wat papieren en een cd-rom.


LET OP: Uw modem wordt geconfigureerd uitgeleverd. U hoeft normaal alleen het modem aan te sluiten om op internet te kunnen komen. 


De stroomadapter moet aangesloten worden, de ADSL telefoonkabel uit de MODEM poort van de splitter moet aangesloten worden op de LINE poort van het modem en er dient eventueel een PC aangesloten te worden op LAN 1,2,3 of 4.  


  1. POWER: Hier sluit u de meegeleverde stroomadapter op aan. 
  2. 1, 2, 3, 4 (LAN): Via deze poorten kunt u bekabelde computers, netwerkprinters of een losse switch of router op aansluiten. 
  3. RESET: Er zijn twee manieren om de TP Link modem/router te resetten naar fabrieksinstellingen (dit doet u alleen na telefonisch contact met de servicedesk van ZET solutions).

    Methode 1: Met de TP-Link aan de stroom, drukt u met een paperclip uiteinde of sate prikker op de Reset knop en houd deze minstens 5 seconden ingedrukt. De TP-Link start hierna opnieuw op met de fabrieksinstellingen.

    Methode 2: U logt in in de modem interface in via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin). In het TP–Link menu herstelt u de standaard fabrieksinstellingen door te klikken op „Restore the default setting“ in het menu “Maintenance“-> “SysRestart”. 
  4. LINE: Hier sluit u de telefoonlijn met het binnenkomende ADSL signaal op aan. Dit is de lijn die uit de MODEM poort van uw splitter komt.
  5. De antennes worden gebruikt om uw draadloze signaal uit te zenden. 


Hiermee is het instellen klaar. Aan de voorkant zie ui nu ook dat er LED's gaan branden. Afhankelijk van uw soort ADSL aansluiting moeten de volgende lampjes groen branden.


Bij een PPPoA verbinding branden de led's Power, ADSL, Internet en eventueel WLAN (draadloze verbinding) en LAN (bekabelde verbinding).
Bij een DHCP verbinding branden de led's Power, ADSL en eventueel WLAN (draadloze verbinding) en LAN (bekabelde verbinding).


 


Wat kunt u aansluiten op de TP-Link TD-W8961NB modem/router:


Indien u een netwerkprinter of ander huisnetwerk apparaat hebt (bijvoorbeeld NAS of Smart TV) dan kunt u deze natuurlijk ook aansluiten op een LAN poort. ZET solutions geeft hier echter geen ondersteuning op. Een WIFI printer sluit u aan middels het ingeven van de draadloze netwerknaam en bijbehorende beveiligingssleutel. 
In het geval dat uw modem een keer volledig gereset is naar de fabrieksinstellingen dient u uw ADSL opnieuw in het modem in te voeren. Zorg dat u uw gegevens van de ADSL verbinding bij de hand heeft of bel / mail de servicedesk van ZET solutions om deze op te vragen 0900-2020205 - servicedesk@zetsolutions.nl.
Voor het instellen van de modem kunt u het beste de meegeleverde cd-rom gebruiken. U kunt ook inloggen in het modem en vandaaruit de Quick Start (-> run wizzard) aanklikken. 

U logt in in de modem interface in via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin). In beide gevallen start er een wizzard op die u door de configuratie van het modem voert. Deze zullen we stap voor stap uitleggen.


Stap 1


Klik op run wizzard en u krijgt onderstaand scherm te zien waarin u klikt op de NEXT knop.


Stap 2


Kies de juiste tijdzone en klik op de NEXT knop.
Stap 3


Kies uw juiste ADSL aansluit methode. 
Indien u dit niet weet belt of mailt u de ZET solutions servicedesk 0900-2020205 / servicedesk@zetsolutions.nl. 
Klik tot slot op NEXT knop.
Stap 4


Voer de overige juiste instellingen van uw ADSL aansluiting in. 
Indien u dit niet weet belt of mailt u de ZET solutions servicedesk 0900-2020205 / servicedesk@zetsolutions.nl. 
Klik tot slot op NEXT knop.


Bij een PPPoA - ADSL voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. 
Verder voert u de waarden VPI=8 en VCI=48 in 
Als connection type kiest u voor PPPoA VC-Mux


Bij een DHCP - ADSL kiest u voor Dynamic IP Address
Verder voert u de waarden VPI=0 en VCI=35 in 
Als connection type kiest u 1483 Bridged IP LLC


Klik op de NEXT knop.


Vul een netwerknaam (=SSiD) in die u wilt gebruiken.
Kies voor Broadcast SSID zodat uw netwerknaam uitgezonden wordt door de TP-Link en te vinden is door Notebook, Smartphones, iPod, etc.
Kies als Authentication Type voor minimaal WPA-PSK maar liever voor WPA-PSK/ WPA2-PSK of WPA2-PSK. 
Kies de encryption. Meestal wordt gekozen voor TKIP/AES (maar TKIP of AES (AES is een sterkere encryptie methode dan TKIP)). 
Voer tot slot een eigen beveiligingssleutel (pre-shared key) voor de draadloze verbinding in.


Noteer voor u zelf de netwerknaam en de beveiligingssleutel. Deze hebt u nodig als u draadloze apparaten wenst te verbinden met uw huisnetwerk en internet. 


Klik op de knop NEXT


  
Stap 6


Uw heb alle instellingen ingevoerd. Zodra u in het laatste scherm op NEXT klikt worden de instellingen ingevoerd in het modem en bent u klaar voor gebruik.


Bij een DHCP ADSL verbinding heeft ZET solutions eenmalig een MAC adres van uw TP-Link modem nodig. Deze vindt u op de volgende plek in uw modem.


U logt in, in de modem interface via http://192.168.1.1 (gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin). 


U klikt op de optie Status.


In beeld vindt u nu het MAC adres dat we graag van u vernemen. geef dit indien nodig door aan de servicedesk van ZET solutions 0900-2020205 of mail deze aan de servicedesk van ZET solutions servicedesk@zetsolutions.nl.


Meer informatie en instelmogelijkheden van de TP-Link modem vindt u in de Engelstalige handleiding die u hier kunt downloaden