Link32-Postbus

Elektronische PostbusLink32 is software om uw x400 postbus berichten te kunnen versturen en te lezen.Het programma is niet geschikt voor normale elektronische berichtenuitwisseling (e-mail).

Het programma is gemaakt om te draaien op een losse desktop pc en is niet geschikt voor een server installatie. 

Het product Link32 draait altijd in combinatie met een managementprogramma. Heeft u dit niet, dan heeft u ook niets aan Link32. 

64 BITS WINDOWS SYSTEMEN

Voor Windows 64 Bits: Klik hier om Link32 (64 bits) in gezipte vorm te downloaden.

 • Na installatie van de software gaat u naar Alle programma's ->  Link32 -> Link32 configureren. 

 • U klikt op de menu-optie "Beheer" -> "Instellingen" en daar vult u de zaken letterlijk in zoals in onderstaand voorbeeld: • U gaat vervolgens naar de menu-optie "Beheer" -> "Verbindingen" en hier vult uw Mailbox nummer en wachtwoord in.    De hostnaam voor inkomende berichten is POP.AGROTEL.NL

  De hostnaam voor uitgaande berichten is SMTP.AGROTEL.NL 

32 BITS WINDOWS SYSTEMEN

Voor Windows 32 Bits: Klik hier om de 32 bits versie van Link32 in gezipte vorm te downloaden. 

Een evaluatieversie van winzip kunt u eventueel hier downloaden.

Na het downloaden en installeren van Link32 gaat u naar "Start -> (alle)Programma's -> Agrotel -> Link32 Instellingen. U dient hier een aantal vooraf gedefinieerde zaken te wijzigingen.

 1. De hostnaam voor inkomende berichten is POP.AGROTEL.NL.
 2. De hostnaam voor uitgaande berichten is SMTP.AGROTEL.NL.  U kunt eventueel voor beide hostnamen ook het ip adres 62.93.226.90 gebruiken.
 3. Indien u van een inbelverbinding gebruikt maakt, dient u het inbelnummer van de AGROTEL inbelverbinding te wijzigen in 0676034583.
 4. U kunt Link32 tegenwoordig ook gebuiken in combinatie met een ADSL of kabel internetverbinding. U vindt onderaan dit artikel een beschrijving hoe dit te doen. Onthoud echter wel dat Link32 een programma is dat geschreven is voor losstaande PC's en niet voor installatie of werking op servers of in netwerken.
 5. Bij vragen kunt u contact opnemen met de servicedesk.
 6. Tot slot is het in de praktijk meestal nodig om de check op uitgaande e-mail uit te zetten in uw virusscanner.

  Veel postbusberichten zijn gecodeerd en worden door virusscanners vaak als potentieel gevaarlijk aangemerkt en weggegooid.

Link32 instellen voor gebruik bij een ADSL of kabel internetverbinding

Ga naar “Start” -> “Alle Programma’s” -> “Agrotel” -> “Link32 Instellingen”. Kies vervolgens voor de menu-optie "Beheer" -> "Verbindingen". 

Een eventueel aanwezige Rasverbinding kunt u verwijderen. Vervolgens gaan we een nieuwe verbinding aanmaken door linksboven op het "witte blaadje" te klikken.

 

Vervolgens krijgt u het onderstaande scherm te zien.

Na het inzetten van de naam van de verbinding, soort verbinding en bericht protocol klikt u op het groene vinkje bovenin beeld om de zaak op te slaan.

 

 

Vul vervolgens aan de rechterkant van het scherm de ontbrekende gegevens in zoals onderstaand. De mailbox naam en het password neemt u over uit de brief die u van ons ontvangen heeft.

Let op: indien u standaard poort 25 voor uitgaande mail open heeft staan op de PC waarop verzending plaats gaat vinden of binnen uw bedrijfsnetwerk dan kunt u de uitgaande mailserver uit uw e-mail programma overnemen, bijvoorbeeld mail.agroweb.nl of mail.kpnmail.nl of smtp.kpn-officedsl.nl om wat voorbeelden te noemen.

Indien u poort 25 gesloten heeft als bedrijfspolicy dan is er eventueel een andere oplossing mogelijk voor verzending via poort 465. In dat geval dient u echter een aangepast DLL te downloaden en te plaatsen in de programma map van Agrotel. tevens dient u dat geval als uitgaande mail server te kiezen voor SMTP.AGROTEL.NL (zie hiervoor bij onderstaand kopje "Programma-aanpassing Link32".

 Praktijk probleem en oplossingProgramma-aanpassing Link32 bij problemen met uitgaande berichten
Indien u problemen heeft met het verzenden van postbusberichten via de standaard instellingen, dan raden we u aan om het bestand genaamd "Pigeon.dll" uit de map C:\(Program Files)\Agrotel\Prog\ te vervangen door een nieuw exemplaar. Het nieuwe bestand kunt u hier downloaden. Dit bestand slaat u vervolgens op in de map C:\(Program Files)\Agrotel\Prog\ en daarbij overschrijft u het bestaande bestand.


Voor noodgevallen kunt u eventueel terugvallen op de oude Pigeon.dll via poort 25. Let wel op dat u dan moet terugvallen op dezelfde gegevens als in uw POP3 e-mail account. U kunt de oude versie hier downloaden.Na deze actie wordt de mail via poort 465 verstuurd en niet langer via poort 25. Er wordt direct met Agrotel gecommuniceerd. Je kunt na het plaatsen van dit DLL bestand als hostnaam voor inkomende mail POP.AGROTEL.NL nemen en als Hostnaam voor uitgaande mail SMTP.AGROTEL.NL

 De snelkoppeling naar "Link 32 instellingen" maakt u aan door achter het pad naar de LINK 32 executable een spatie en /m toe te voegen. 


De snelkoppelingen ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit: "C:\Program Files\agrotel\prog\link32.exe  /m"De standaardsnelkoppeling naar het programma Link32 is gewoon het programma pad naar de executable. Dus bijvoorbeeld "C:\Program Files\agrotel\prog\link32.exe"