E-Mail instellen

De regels voor mailen met mail adressen van ZET solutions bv

POP3 en IMAP

Tijdens het instellen van de e-mail zult u de termen POP(3) en IMAP tegenkomen.

POP3 en IMAP zijn verschillende methodes om e-mail op te halen. Het grote verschil is dat u via POP3 e-mail van de e-mail server haalt en lokaal op uw apparaat opslaat en bij IMAP niet. Voor een smartphone of tablet met niet al teveel opslagruimte raden we u aan te kiezen voor IMAP.

Meer informatie over POP3 en IMAP vindt u op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Post_Office_Protocol

Inkomende mail instellingen (ontvangen van e-mail)

  1. Het adres van de inkomende mailserver: pop.zhome.nl (via poort 110 bij POP3 mail) of imap.zhome.nl (via poort 143 bij IMAP mail).
  2. De gebruikers/accountnaam. Dit is uw volledige e-mail adres bijvoorbeeld: voorbeeld@zhome.nl.
  3. Het wachtwoord van uw e-mail account.

Uitgaande mail instellingen (versturen van e-mail)

  1. De server voor uitgaande e-mail is: mailhost.zhome.nl
  2. Vink aan "aanmelden verplicht (=verificatie verplicht)" en kies als gebruikersnaam en wachtwoord dezelfde gegevens als die u gebruikt bij de inkomende e-mail of zet een vinkje bij "inloggen met zelfde gegevens als voor inkomende e-mail".
  3. Verzenden van mail bij ZET solutions loopt via poort 465.
  4. LET OP: ZET solutions werkt niet met SSL of TLS voor uitgaande e-mail.
Het kan zijn dat u een specifiek POP of IMAP e-mail programma gebruikt. U dient dan eerst te weten welk e-mail programma u precies gebruikt. 


Open uw e-mail programma en kijk in de bovenbalk welke naam er precies staat.Instellingen voor Windows Mail (Vista)Instellingen voor Microsoft Outlook (onderdeel Office pakket).Instellingen voor Windows Live Mail (gratis microsoft product voor Windows Vista en Windows 7, 8 en 10)Let op dat we dit pakket vanwege al zijn mogelijkheden niet volledig ondersteunen. U kunt hier gewoon microsoft zelf over raadplegen. U betaalt hier Microsoft namelijk ook voor. Het instellen van een e-mail account en andere veel voorkomende zaken en vragen vindt u echter hier.