Portal
Language
 
Information
Article ID22
Created On8/17/2009
Modified12/17/2013
ADSL en VoIP snelheid testen

ADSL snelheid van de internetverbinding

Uw up- en downloadsnelheid van uw ADSL verbinding test u eerst door te gaan naar de website: www.speedtest.net. Klik bovenin de kaart van Europa op de optie "Start test to recommended server ...". Dit is een server in Nederland. U ziet op uw "Dashboard" nu een download- en uploadsnelheid in kbps. Deze waarden kunt u aan de Servicedesk doorgeven.

VoIP snelheid van de verbinding

Ge├»nteresseerd hoe snel uw ADSL lijn is en of deze betrouwbaar genoeg is voor VoIP (=internet telefonie)? Klik eerst hier en klik in het scherm dat dan verschijnt op het puntje in Nederland om de test te starten. U krijgt vervolgens een keurig rapport in uw webbrowser met aanbevelingen in het Nederlands.

Bovenstaande online variant van de snelheidsmeting heeft de voorkeur van de Servicedesk. U kunt ook lokaal op uw PC een programma installeren om de up- en downloadsnelheid van uw ADSL verbinding te testen. Dit is een Engelstalig programma.

Voor de installatie gaat uw PC over tot het downloaden en installeren van de laatste Java software als deze zich niet op uw PC bevindt. Daarna dient u dan alsnog het snelheidscontroleprogramma te installeren.

Na het downloaden dient u bovenin uw scherm te kiezen voor de server in Londen voor optimale resultaten. 

U kunt het programma downloaden door hier te klikken.